Yaşama dair herşey!

Tüy alma yöntemleri « Geri

E-posta 04.12.2011'de eklendi.
Tüy alma yöntemleri Tüy alma yöntemleri yüzeysel ve kökten olarak sınıflandırılabilir. Yüzey yöntemleri tüyü cilde en yakın yerden keserken kök yöntemleri tüyü kökünden alır. Acaba hangi yöntem daha hızlıdır ve hangisinin etkileri daha uzun sürer?

Uzman dermatolog Dr. Jennifer Jones bize modern kadının tüy alma tercihleri hakkında temel bilgiler veriyor.
Kökten alma yöntemleri

Epilasyon, ağda, iplikle çekme, lazer / IPL gibi ışık tabanlı tüy alma


Epilasyon

Nasıl çalışır:
Dönen cımbızlara sahip bir başı olan, elde tutulan bir cihaz cildin yüzeyinde gezdirilip bu sırada tüyler alınır.

Hangi bölgelerde iyi çalışır:
Vücuttaki tüm bölgeler - bacaklar, koltuk altları, kollar, bikini bölgesi ve yüz.

Avantajları:
Çok pürüzsüz sonuçlar, dört haftaya kadar sürer. Ortalığı kirletmez ve yeni modeller yüz gibi spesifik bölgelerden istenmeyen tüyleri gidermek için ekstra bir ataçmanla gelir.

Dezavantajları:
Daha duyarlı alanlarda rahatsızlık verebilir.

Güzellik değerlendirmesi:
Epilatörler 0,5 mm'ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise optimum sonuçlar için 2 mm tüy uzunluğu gerektirir - bu nedenle göze hoş görünmeyen büyümeyi beklemeye gerek yoktur.

Dermatolog notu:
“Epilatörlerle tüy kökünden alındığından tekrar çıktığında ucu daha ince bir görünüm verecek şekilde konik olma eğilimindedir. Ayrıca epilatörlerin düzenli kullanımında içeri büyüyen tüy sayısı azaltılabilir."
Ağda

Nasıl çalışır:
Sıcak veya soğuk ağda cilde tüylerin büyüme yönünde uygulanır. Sertleştikten sonra üzerine kumaş şeritler yerleştirilip büyümenin yönünün tersine hızla çekilir ve beraberinde tüyler de gelir. Alternatif bir seçenek önceden hazırlanmış ağda stripleridir.

Hangi bölgelerde iyi çalışır:
Bacaklar, bikini, kaşlar, koltuk altları ve üst dudak.

Avantajları:
Ağda cildi haftalarca pürüzsüz tutabilir ve bu nedenle bir süre tüy almayı düşünmeniz gerekmez.

Dezavantajları:
Acılı olabilir. Ayrıca tekrar ağda yapabilmeniz için tüylerin yeterince uzamasını beklemeniz gerekir ve eğer bacaklarınızı göstermek istiyorsanız veya tekrar büyüyen tüylerin yarattığı hissi hiç sevmiyorsanız problem yaratabilir. Kendiniz yaparsanız ortalığı temiz tutmak zor olabilir veya bir salona giderseniz pahalı olabilir. Son olarak ağda çok kısa tüyleri almayabilir.

Güzellik değerlendirmesi:
Günlük tüy almayı sıkıntılı buluyorsanız ve profesyonel işlemin ücretini ödeyebilecekseniz harika.

Dermatolog notu:
“Ağda yaptığınız zaman aslında yüzey cilt hücrelerini alıyorsunuz ve bu nedenle cilt sonra kuru kalabilir. İdeal olarak aloe vera içeren, rahatlatıcı bir losyon sürün.”
İplikle çekme

Nasıl çalışır:
Her tüyün etrafına ince pamuk ipliği parçaları sarılır ve sonra hızla çekilir ve beraberinde tüyleri çeker.

Hangi bölgelerde iyi çalışır:
Kaşlar ve üst dudak gibi küçük, narin bölgeler.

Avantajları:
Tüyler kökünden giderilir ve bu nedenle tekrar büyüme yavaştır ve tüyler dik duracak şekilde tekrar büyümez.

Dezavantajları:
Nispeten yavaş bir işlemdir çünkü tüylerin tek tek çekilmesi gerekir. Ayrıca uzmanlık gerektiren bir işlemdir ve bu nedenle iyi eğitimli bir profesyonele gitmeniz gerekir.

Güzellik değerlendirmesi:
Kaşlar için harikadır - bir kez denedikten sonra çoğu kadın bunu tercih eder.

Dermatolog notu:
"İplikle çekme cilt için çok rahatsız edici değildir ve bu nedenle üst dudak ve kaş gibi özellikle duyarlı bölgelerde kullanılması faydalıdır."
Lazer / IPL gibi ışık tabanlı tüy giderme

Nasıl çalışır:
Dar ve konsantre bir ışın cildin küçük alanlarına odaklanır. Işık cilt yüzeyi altındaki tüy folikülündeki pigment tarafından emilir ve böylece tüy folikülünü ısıtıp büyüme döngüsüne bağlı olarak (sadece anajen) tüy büyümesini engeller. Cildiniz ne kadar açık renk ev tüyleriniz ne kadar koyu renkse tedavi o kadar fazla işe yarar.

Hangi bölgelerde iyi çalışır:
Bikini, koltuk altı, üst dudak.

Avantajları:
Eskisinden çok daha hızlı ve daha az ağrılıdır, çünkü artık bir defada büyük cilt bölgeleri tedavi edilebilir. Ayrıca tekrar tüy büyümesi biraz engellenir ve tekrar büyürse de tüyler çok ince ve açık renkli olma eğilimindedir.

Dezavantajları:
Her tedaviden önce cildin tıraş edilmesini gerektirir. Sonuçlar kalıcı değildir. Bu nedenle oldukça pahalı olabilecek çok sayıda tedavi gerekir. Ayrıca tedaviden önce ve sonra altı haftaya kadar güneşe çıkma konusunda dikkatli olmanız gerekir çünkü cildinizdeki pigmentteki değişiklikler yanık riskini arttırabilir. Hamilelik veya menapoz gibi hormonal değişiklikler tüylerin tekrar geri büyümesine neden olabilir.

Güzellik değerlendirmesi:
Üst dudak gibi sizde sıkıntı yaratan bölgeler için harika ama normal tüy alma seçeneği olarak abartılı.

Dermatolog notu:
"Lazer tüylerdeki pigmente 'odaklanarak' çalışır - bu nedenle tüy renginiz cilt renginize ne kadar yakınsa yanma ve nedbe dokusu oluşması riski o kadar yüksektir. Bu nedenle ideal kombinasyon soluk cilt üzerinde koyu renk tüylerdir. Koyu renk cildiniz varsa bu tekniğe kalkışmadan önce iyice düşünmelisiniz."

Islak tıraş

Nasıl çalışır:
Nemlendirilmiş cilt üzerinde kayan bıçaklar tüyü yüzeyde keser.

Hangi bölgelerde iyi çalışır:
Bacaklar, koltuk altı, bikini bölgesi

Avantajları:
Hızlı, etkili ve ağrısızdır ve ayrıca ciltteki kuru ve dökülmekte olan cilde nazikçe eksfoliasyon yaparak ekstra pürüzsüz görünüm sağlar.

Dezavantajları:
Tıraş etme çok güzel ve pürüzsüz cilt ortaya çıkarsa da pürüzsüz sonuçları devam ettirmek için bu işlemi sık sık yapmanız gerekir.

Güzellik değerlendirmesi:
Meşgul kadınlar için harika bir seçenek.

Dermatolog notu:
"Tıraş etmek kolay bir seçenektir - ama uygun yapılması önemlidir. Sadece sabun ve su kullanılması ideal değildir çünkü sıklıkla cilde kuru ve çatlak bir görünüm verir. Nemlendirici bir tıraş jeli kullanmak daha iyidir."
Elektrikli tıraş

Nasıl çalışır:
İnce bir eleğe sahip, küçük, elektrikli bir tıraş makinesi cildin yüzeyinden geçerek tüyleri keser. Bıçaklar yatay olarak hareket edip tüyleri eleğe dik olarak keser.

Hangi bölgelerde iyi çalışır:
Bacaklar, bikini bölgesi, koltuk altı

Avantajları:
Hızlı ve güvenlidir ve 'kuru' yapabildiğinizden seyahatte yapması kolaydır. Ayrıca cildi çok hassas olanlar için iyi bir seçenektir.

Dezavantajları:
Tüysüz' görünüm ıslak tıraşta olduğu kadar uzun sürmez. Bıçak uygun bakım gerektirir, yani düzenli olarak temizlenmesi ve yılda bir değiştirilmesi lazımdır.

Güzellik değerlendirmesi:
Nazik ve hızlı bir tüy giderme yöntemi olarak harika.

Dermatolog notu:
"Bu yöntem çoğu kişi için uygun olabilecek kadar nazik, rahat bir tüy giderme seçeneğidir. Ancak cildiniz kesikler veya döküntülerle zaten tahriş olmuş durumdaysa kullanmayın."
Tüy dökücü kremler

Nasıl çalışır:
Tüyü cilt yüzeyinde kimyasal olarak çözer. Uygulandığında krem cilt üzerinde 10 dakikaya kadar bırakılır ve hafifçe silerek giderilir.

Hangi bölgelerde iyi çalışır:
Üst dudak, bikini bölgesi ve koltuk altı

Avantajları:
Ağrısız, ucuz.

Dezavantajları:
Bazen uygulaması zor olabilir ve ortalık kirlenebilir. Geleneksel olarak ürünlerin hoş olmayan bir kokusu vardır ama bazıları diğerlerinden daha iyidir. Cilt tahrişi de bir problem olabilir ve bu nedenle uygulamadan 24 saat öncesinde bir test yapmak en iyisidir.

Güzellik değerlendirmesi:
En iyi olarak yüz ve koltuk altları gibi küçük bölgelerde uygulanır

Dermatolog notu:
"Hassas cildiniz varsa tüy dökücü kremler en uygun seçenek olmayabilir çünkü içlerindeki kimyasallar hem tahriş edici hem alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Daima tüm bacak veya yüz üzerinde kullanmadan önce ideal olarak kolun iç kısmında ve daha da iyisi iki farklı zamanda ufak bir bölgede test edin."
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Şu an okunanlar

.

Tüy alma yöntemleri

Tüy alma yöntemleri yüzeysel ve kökten olarak sınıflandırılabilir. Yüzey yöntemleri tüyü cilde en yakın yerden keserken kök yöntemleri tüyü kökünden alır. Acaba hangi yöntem daha...

.

Vücudunuza yakışanı giyin!

Vücudunuzun şekli nasıl olursa olsun, size yakışan bir tarz mutlaka vardır. İşte farklı vücut şekillerine göre giyim önerileri... Uzun ve inceyseniz Bu vücut tipine sahip kadınlar...

.

Erkeklerin korkulu rüyaları!..

Erkekler, daha ilkokulda hayatın acı gerçeğini keşfederler. İstedikleri her şey kadınların elindedir: Seks, anne, belki de sinemaya gidebilecek bir arkadaş, yönünüzü kaybettiğinizde...

.

İvana Sert...KENDİ MAYOSUYLA PODYUMDA...

İvana Sert kendi tasarladığı mayo bikini koleksiyon tanıtımında podyuma çıkacak Ivana Sert’in Balizza için tasarladığı mayo-bikini koleksiyonu, bu akşam Abdi-İpekçi Caddesi’ndeki...

.

Kansızlığa karşı neler yapılabilir?

Kansızlığa karşı neler yapılabilir? İşte Kansızlık tedavisinde önemli ipuçları! Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artmaktadır. Kansızlık...

Tüy alma yöntemleri

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Tüy alma yöntemleri