Yaşama dair herşey!

Av Mevsimi - Cem Yılmaz - Hayde Türküsü « Geri

E-posta 04.12.2011'de eklendi.
Av Mevsimi - Cem Yılmaz - Hayde Türküsü Av Mevsimi filminde Cem Yılmaz'ın seslendirdiği türkü, bir kaç günde internette en çok izlenen videolar arasına girdi.

Yavuz Tugrul’un yazıp yönettiği "Av Mevsimi" filmi cuma günü gösterime girdi. Filmin başrol oyuncularından Cem Yılmaz, oynadığı "Deli" lakaplı İdris karakteri oyunculuğunda önemli bir çıtayı aştı.

Filmdeki en ilginç sahnelerden biri de İdris karakterinin (Cem Yılmaz) seslendirdiği Kazım Koyuncu’nun albümüne de ismini veren "Hayde" parçasıydı.

Parçanın korsan olarak çekilmiş videoları internete düştü ve paylaşma rekorları kırma yolunda ilerliyor.

O SAHNE İÇİN İKİ AY PROVA YAPILDI

Yavuz Tugrul’un çekim notlarına göre Cem Yılmaz’ın söylediği o sahnenin provaları Zil zurna ritim grubu önderliğinde iki ay öncesinde boyunca yapıldı. Filmde kullanılan şarkı, tamamen yardımcı oyuncuların el, ayak seslerinden, nefeslerinden ve Cem Yılmaz’ın kendi sesinden meydana geldi. Sahnenin çekimi üç kamerayla yapıldı.

"CEM YILMAZ'A HAYRAN KALDIM"



Karadeniz yöresi türkülerini seslendiren Gökhan Birben, "Hayde"nin Hemşin yöresine ait anonim bir türkü olduğunu, düzenlemesini Melek Akman ile yaptıklarını belirtti.

Birben, "İlk kez dinlediğimde çok heyecanlandım. Cem Bey’in Karadeniz şivesini bu kadar saydam ve düzgün kullanmasına hayran kaldım. Birçok kişi Karadeniz şarkısı seslendirdi, filmlerde söylendi, ancak bu kadar temiz ve düzgün okunanını ilk kez dinledim. Çok mutlu oldum. Özellikle şarkının söylendiği anlarda Şener Şen gibi bir ustanın yüzüne yansıyan mutluluk beni daha da mutlu etti" diye konuştu.

Karadeniz türkülerinin popülaritesinin, Cem Yılmaz’ın seslendirmesiyle artacağı yönündeki inancını dile getiren Birben, şunları kaydetti:

"Karadeniz müziği hızlı oluşu ve insanları mutlu etmesi nedeniyle seviliyor. Kazım’ın ardından, söylediği türkülere ilgi arttı. Cem Bey’in doğal olarak bu türküyü seslendirmesi çok iyi, ancak bazı değerlerin tamamen yayılmasını doğru bulmuyorum. Reyting uğruna kirliliği getirebilir. Kazım’ın ’milyonlarca dinleyicim olacağına 100 bin samimi dinleyenim olsun’ diye çok güzel bir sözü vardı. Ne kadar çok yayılırsa kirlilik o kadar artar. Popülerliği artırmak adına değerlerimizi yok etmemeliyiz. Çünkü bu türkülerin hepsi bir hikaye, hepsi bir tarih."


  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Şu an okunanlar

.

Doğal makyaj teknikeri

Yüz ve göz şeklinize göre makyaj yaparak daha çekici ve daha alımlı bir görüntü sergilemek elinizde, tabii doğallığınız kaybetmeden. Öncelikle cildinizi size uygun temizleyici ile...

.

Sarar giyim 2011 yaz kadın koleksiyonu

Feminen ve stil sahibi özellikle çalışan kadınların tercihi Sarar kadın giyim ceketler pantalonlarda beyaz ve kırmızı renkler ile çarpıcılık kazanmış Sade ve naturel karmaşık...

.

stradivarius mini kot etek modelleri

Mini kot etek modelleri ilkbahar yaz koleksiyonunuzda vazgeçilmez parçalar arasına girecek....

.

2010 kış seksi süveterler

İşte seksi mi seksi bir o kadar cıvıl cıvıl ister v-yaka ister omuzdan ister düz ve uzun bağlamalı ve babaydoll gibi çeşitli tarzlarda süveterler. İçinizi yumuşacık dokusu ile bu...

.

Vakko 2010 yılbaşı kataloğu - 2

Yeni yıla başlarken Vakko yine benzersiz. Her yeni yıl yeni bir başlangıç yeni bir mutluluk. Yeni yılı sevdiklerinizle paylaşmanız için Vakko dan Yılbaşına özel benzersiz yeni bir...

Av Mevsimi - Cem Yılmaz - Hayde Türküsü

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Av Mevsimi - Cem Yılmaz - Hayde Türküsü