Yaşama dair herşey!

Kilonuzu yönetin « Geri

E-posta 04.12.2011'de eklendi.
Kilonuzu yönetin Türkiye toplumunun yarısından fazlasının kilo problemi olduğunu biliyor muydunuz? Toplumumuzda kadınların % 30 – 35'inde, erkeklerin ise % 15'inde obezite görülüyor. Bu problem ile savaşmanın tam zamanı.

Kilo yönetiminde kestirme bir yol yoktur ve kilo dengesini kazanmak için dengeli bir diyeti ve düzenli egzersizi içeren kapsamlı bir stratejinin benimsenmesi gerekir. İşte göz önünde bulundurmayı isteyebileceğiniz stratejilerden bazıları.

Dengeli bir beslenme ve diyet
Uzmanlar, yasaklayıcı perhizler yerine sağlıklı beslenmenin sağlıklı bir vücut ağırlığına sahip olmada en iyi yol olduğu konusunda uzlaşırlar.

◦Gün boyunca metabolizma ve enerjinizi en yüksek seviyede tutmak için sık sık ancak az porsiyonlarla yemek yiyin. Açlık hissettiğinizde meyve ve çerez gibi sağlıklı yiyecekler atıştırın.
◦Çeşitli besin değeri yüksek yiyecekler yiyin, soya ve keten tohumu gibi yağlarla savaşan yiyecekleri öğünlerinize dahil edin.
◦Yağsız ürünlere dikkat edin çünkü bu tür ürünlerde şeker, yağın yerine kullanılır. Daima etiketlerin üzerindeki besin bilgilerini kontrol edin.
◦Yetersiz protein, vücudunuzun yakıt ihtiyacını karşılamak için kasları yakmasına sebep olacağından yeterli miktarda protein aldığınızdan emin olun. Aksi takdirde bazal metabolizmanız düşecektir.
◦Yulaf sizi tok tutacağı ve sindiriminizi iyileştireceği için lifli gıdalarla beslenin.
◦Gün en az 2 litre su için.
◦Günün moda diyetleri konusunda dikkatli davranın çünkü bu gelip geçici diyetler, bilimsel çalışmalarca desteklenmediğinden sağlınız için zararlı olabilir.
"Kilo Kaybında Kazanmak" adlı kitabında belirtildiği gibi Sherry Torkos's göre kronik hastalık riskini en aza indirirken vücudun günlük enerji ve besin ihtiyacını karşılamak için yetişkinlerin kalorilerini alması tavsiye edilen besin değerleri şunlardır:

◦Yüzde 45-65 arası karbonhidratlardan
◦Yüzde 20-35 arası yağlardan
◦Yüzde 10-35 arası proteinden
Amacınızdan sapmayın!
Torkos kitabında ayrıca sizi hedefe giden yolda tutacak bazı ipuçları da vermektedir:

◦Bir yiyecek günlüğü tutun - Bu size neler yediğiniz konusunda kesin bir bakış sağlayacaktır. Besleyici yiyeceklere devam ederken ıvır zıvır yemeyi azaltın.
◦Ulaşabileceğiniz amaçlar belirleyin - Ulaşamayacağınız hedefler belirlemeyin. Aksi takdirde hevesiniz kırılacaktır.
◦Daha çok sağlık aşılayıcı günlük seçimler yapın - sağlıklı yiyecekler atıştırın ve ofise giden merdivenleri yürüyerek çıkın!
◦Gelişmenizle iftihar edin - Sonuç aldığınızı hissetmek için çarpıcı değişiklilere ihtiyacınız yok. Az miktarda bir değişiklik bile sağlığınıza ilişkin oldukça etkileyici faydalar sağlayabilir.
◦Yaşam boyu sürecek değişikler vaat edin - Bir veya iki ay için yaşam tarzınızı değiştirmek yeterince iyi bir çözüm değildir. Sonuca odaklanmak terine süreçten keyif almayı deneyin.
Referanslar: Kilo Yönetimi Bilgi Merkezi,
Sherry Torkos tarafından yazılan Kilo Kaybında Kazanmak
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Şu an okunanlar

.

Yaz sıcaklarında estetik olur mu?

Yaz tatiline çıkmışken denize atlamadan birkaç estetik operasyon yaptırmalı mı, tatilin başında neşter altına yatıp daha sonra bol güneş ve denizden faydalanmalı mı? Hangi estetik...

.

Çekiciliğin Sırları

Neden hep çirkin erkeklerin yanında güzel kadınlar vardır? İlk görüşte aşk var mıdır? Sosyal sınıflar çekicilik anlayışını belirler mi? İngiliz psikolog Viren Swami ve...

.

Gecenin rengini sen belirle !...

En renkli alışveriş maceraları yılbaşında yaşanır. Yeni yıl yaklaştıkça alışveriş heyecanı vitrinlerden sokaklara taşar. Ayyıldız mağazalarında bu yıl alışveriş heyecanı...

.

Nike erkek spor giyim

NIKE Kadın ve NIKE Erkek butikleri ile Trendyol’da! Dünyanın önde gelen spor ayakkabı, spor giyim ve spor aksesuarları tasarımcısı ünlü spor markası Nike, spor giyimi yaşam biçimi...

.

Calzedonia 2013-2014 sonbahar kış bayan

İtalyan markası Calzedonia 2013-2014 sonbahar kış bayan çorap koleksiyonu gerçekten şık giyinmke isteyen hanımların tercihi olacak. İşte sizin için seçtiğimiz bayan çorapları...

Kilonuzu yönetin

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Kilonuzu yönetin