Yaşama dair herşey!

Şule Karabağ dan cilt güzelliği « Geri

E-posta 04.12.2011'de eklendi.
Şule Karabağ dan cilt güzelliği CİLT SOLUK ALAN, YAŞAYAN BİR ORGANDIR.. AÇMIDIR,TOKMUDUR ,SUSUZMUDUR? CİLDİN GEREKSİNİMLERİNİ İYİ BİLMEK GEREKİR.
CİLDİNİZİ TANIYIN VE SEVİN! BUGÜN VE YARIN,DAİMA BAKIMLI OLUN!!

Güzel görünmek hayata ve insanlara olumlu bakmanın ve mutluluğu yakalamanın en değerli motivasyonlarından biridir. Güzel görünmek kendimize değer vermenin de en önemli göstergesidir.Hızlı yaşam temposu ,genetik faktörler ve pek çok olumsuz koşul güzel ve sağlıklı kalmanın öünde sürekli tehditler oluşturmaktadır.Doğru bir zamanlama ve doğru bir seçimle bütün bu olumsuz koşulları tersine çevirebilir,güzelliğinizi yeniden keşfedebilirsiniz..İyiliğinizi, güzelliğinizi keşfetmeniz için evde hazırlayacağınız doğal ve basit maskelerle yapabilirsiniz.


Bakım ürünleri yapmak için kullanabileceğimiz bitki ve yağların çoğunu evde yapabilir,bazılarınıda aktarlarda bulabilirsiniz.Cildimize hazırlayacağımız en uygun bakımı hazırlamadan ve cildi genç tutmanın hiçte kolay olmayışşını ele alarak onu tanımak yerinde olacaktır:

Cilt üstüste üç tabakadan oluşur:

a) En derin tabaka alt deridir.Bedenin ısısını korumak için gereken yağ bu tabakada bulunur.
b)En etkin tabaka ise orta tabakadır.Damarlar,ter bezleri,duygusal özellikler,soğuk sıcak,ağrı,basınç ,vb. bu tabakada bulunur.
c)En üstte ise üst deri dediğimiz tabaka vardır.Üst derinin yüzeyi ölü hücrelerle örtülüdür.Normal bir yıkamada cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin bir kısmı temizlenir.Böylece alttan gelen yeni hücrelerin oluşması kolaylaşır.

CİLT ÇEŞİTLERİ:

1)KARMA CİLT:Çok sık rastlanan bir cilt tipidir.Yağ bezlerinin bazı bölgelerde çok,bazı bölgelerde yetersiz çalışması sonucu alın ,burun ,çene yağlı; yanaklar ve göz kenarları ise kuru ve kırışıktır.Bu tip ciltlerin bakımı zordur.

2) YAĞLI CİLT: Çalışan yağ bezleri bu tür cildin gözeneklerini genişletir.Burunda ve çenede gözeneklere gömülü ufak yağ noktaları görülür.Yüzün çevresi kurudur.Bu tür ciltlerede çok sık rastlanır.

3)KURU CİLT:Kuru cildi,normal ciltten ayırmak güçtür.Cildin kuru olup olmadığını anlamak için onu iyice temizlemelidir.Kuru cildin rengi genellikle iki sınıfa ayırabiliriz.

a) YAĞSIZ KURU CİLT:Bu tür cildin gözenekleri nazik ve duyarlıdır.Elmacık kemikleri bölgesindeki kılcal damarlar yüzeye yakınsa,bu bölge kızartılı olur.

b) SUSUZ KURU CİLT: Bu tür cildi olanlar,yüzlerini sabunla yıkadıklarında,cildin gerildiğini hissederler.Gözenekler her ne kadar yağsız kuru ciltlerinki kadar nazik değilse de,deri pul pul dökülür.Çünkü sususzdur.Göz kenarlarında,dudak çevresinde ve alında,yirmi yaşından hemen sonra ince kırışıklıklar belirir.

4)HASSAS -ALERJİK CİLT :

Özellikleri: Aslinda bütün ciltler hassastir. Ancak bazi ciltler daha hassas olur ve sıklıkla sorun yasar. Her fırsatta kızarır, kaşınır ve pullanır. Nedeni genellikle kalıtımsal olmasına rağmen; çevresel, mevsimsel etkenler veya kozmetik ürünler sorunu artırabilir.

YAŞLI(Atrofiye) CİLT: İnce çizgilerin yerini derin çizgilere bırakmış, hücrelerde çok fazla su kaybı olan bir cilt tipidir. Çok yıpranmış bir görünüme sahiptir. Cilt tamamen düzelemez ancak günlük bakımların yanında yoğun kür bakımlarıyla cildin toparlanması sağlanabilir.

5) NORMAL CİLT: Hafif gergin,dokusu sık,kırışıksız ve dokunulduğunda bir bebeğinki kadar düzgündür.Ender rastlanan bir cilt tipidir.

CİLDİNİZİN YAŞLANMASINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR?

Cildinizi yaşlandıran pek çok neden vardır.Fakat bunlardan üç tanesi çok önemlidir:
a) Zaman faktörü
b) genetik miras
c) güneş ışınları

Cildinizi yaşlandıran diğer nedenleri de belirtelim;

Beslenmeniz,kilo alışverişleriniz ,kafein alışkanlıklarınız,sigara ve alkol, cinsel hormonlarınız, kortizon, insülin ve tiroid hormonu düzeyleriniz, uyku düzeni ve stres düzeyiniz, metabolizmanız...
Bütün bu faktörler içerisinde en önemli faktör doğal yaşlanmadır. Bunu genetik mirasınız izlemektedir. Her organın bir yaşlanma biçimi vardır. Cilt yaşlanmasının doğal seyri de kırışıklıkların artması, cildin kuruyup buruşması ve bir miktar sarkmasıdır. Buna ciltte oluşan lekeleri, benleri, ince damarsal çizgileri ve tüyleri de ekleyebilirsiniz. Halk dilindeki "anasına bak kızını al" cümlesi, cilt yaşlanmasının genetik yönünü işaret eden oldukça güzel bir tanımlamadır. Cilt önemli ölçüde annede ve babada olduğu gibi yaşlanır.

"Cilt yaşlanması önlenebilir mi" sorusunun cevabı henüz "evet" değildir.Bu sorunun cevabı şimdilik "yavaşlatılabilir ya da geciktirilebilir" şeklinde yanıtlanabilir.

CİLT TAHRİŞİNE KARŞI ÖNLEM ALIN!

Cilt,genel olarak havanın çevrenin ya da kozmetiklerin etkisi yüzünden tahriş olur.Aşındırıcı ürünler(peeling) başta olmak üzere,bazı maddelerin hatalı kullanımı da cildi tahriş edebilir.

1)Toz,kir ve cildin uzun süre makyajlı kalması tahrişe yol açabilir.Dolayısıyla makyajın,en geç 10-12 saat sonra temizlenmesi yerinde olur.

2)Mineral yağlar,parfüm ve alkol,hassas ya da herhangi bir rahatsızlığı olan ciltlerde tahrişe neden olabilir.

3)Boyalar,renk açıcı kremler ve tüğ dökücüler tahriş riski en yüksek kozmetiklerdir.

UYURKEN GÜZELLEŞİN!!
Yatmadan önce cilt tipine uygun bir temizleyici ve zengin vitaminli nemlendirici ile cildinize günlük bir masaj uygulaması yaparak ürünün cilde nüfus etmesini sağlayınız.Bu şekilde vücudunuz uykuda dinlenirken,cildinizde kendini yenilemiş olacaktır.

GÜNLÜK UYGULANABİLECEK YÜZ EGSERSİZİ:

Kaş egzersizi;

Düz oturup karşıya bakın.Kaşınızı kaldırabileceğiniz kadar yukarı kaldırın ve yanaklarınızı içeri çekip 5 saniye bekleyin.Bu hareketi bir dakika tekrarlayın.

Çene egzersizi;

Dik oturun,abartılı bir şekilde gülümseyin ve çenenizi 10 kez aşağı indirip yukarı kaldırın.

Göz kapakları egzersizi;

Orta parmaklarınızı gözkapaklarınızın kenarlarına yerleştirin.10 kez gözlerinizi sıkıca kapayıp açın.


BİTKİLERİN ARMONİ'SİYLE BAKIM ÖNERİLERİM:

CİLT YÜZEYİNDEKİ ÖLÜ TABAKAYI TEMİZLEME FORMÜLLERİ(PEELİNG):

1)LİMONLU :

MALZEMELER:Limon suyu,ceviz yağı,sıcak su


YAPILIŞI VE UYGULANIŞI:Ceviz yağı yüze ve boyuna sürülür.Hemen arkasından bir iki damla sıcak su ile yağ cilde yayılır.Limon suyuda cilde sürüldükten sonra bir iki dakika beklenir.Sonra işaret parmağı ve orta parmakla küçük halkalar çizeek cilt ovuşturulur.Cilt yüzeyinde küçük kabarcıklar toplanmaya başlar.Bu ölü cilt tabakasının yerinden oynadığına işarettir.Tüm yüz ve boyun böyle ovulduktan sonra ılık su ile cilt çalkalanıp kurutulur.Yüze parlaklık hissi verir.

2)MISIR UNLU:

MALZEMELER:1çorba kaşığı ince çekilmiş mısır unu,2 çorba kaşığı krema veya sütün kaymağı

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI:
Mısırunu kullanılmadan iyice elenmeli,yoksa cildi tahriş edebilir.İki malzeme birbiriyle karıştırılır.KIvam alınca cilde sürülür.2-3 dakika dairesel hareketlerle cilt ovalanır.Cilt ılık su ile çalkalanıp kurutulur.Bu karışım cildi besler ve temizler.

*Ayrıca bu işlemi 1 tatlı kaşığı mısır unu ,1- 2 damla limon suyu ve 1 çorba kaşığı yoğurtlada uygulayabilirsiniz.Bu uygulama siyah noktaları gidermede yardımcı olacaktır.

3)PİRİNÇ UNLU:

MALZEMELER: 1 tatlı kaşığı Pirinç unu,1-2 damla buğdayözü yağı,yeterince ılık su

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI: Bütün malzemeler birbirine karıştırılır.Ve cilde sürülür.10 Dak.cilde bekletildikten sonra cilt ovalanarak ılık su ile yıkanır.Cilde aydınlık hissi verir.

4) KİLLİ PEELİNG:

MALZEMELER: 1 tatlı kaşığı kil ve puding kıvamına gelinceye kadar domates suyu

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI: Bütün malzemeleri karıştırın.Bir fırça yardımı ile cilde sürün.2-3 dakika sonra dairesel hareketlerle cildi ovalayın ve ılık su ile yıkayın.Ciltteki ölü tabakanın gitmesinde,siyah noktaların giderilmesinde yardımcı olacaktır.

SİYAH NOKTALAR İÇİN DOMATES DİLİMLERİNİ VE YA DOMATES PÜRESİNİ DOĞRUDAN YÜZÜNÜZE SÜRÜP 15 DAKİKA BEKLETTİKTEN SONRA CİLDİ YIKAYINIZ.

DOĞAL MASKELER:

NORMAL CİLTLER İÇİN :1çorba kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı bal.

Malzemeler birbirine karıştırılıp cilde sürülür.15-20 dakika sonra yüz önce ılık,sonra soğuk su ile yıkanır.Bu formülle cilt ve makyajda temizlenebilir.

YAĞLI CİLTLER İÇİN:1tatlı kaşığı kil,1-2 damla limon suyu,1 tatlı kaşığı domates suyu

Malzemeler birbirine karıştırılır.Göz hariç boyun dahil cilde sürülür.10 dakika sonra dairesel hareketlerle cilt yıkanır.yağı dengeler,siyah noktalara iyi gelir.

YAĞLI CİLTLER İÇİN: 3 çorba kaşığı maydonoz( doğranmış),3 çorba kaşığı nane(DOĞRANMIŞ),1/2 bardak süt

Maydonoz ve nanenin üzerine süt dökülüp karıştırılır.1-2 Saat bekletildikten sonra süzülüp cam şişeye konur.Buzdolabında saklanır.Maydonozun cildi aşırı yağlanmaya karşı koruduğunu ve naneninde ferahlatıcı olduğunu biliyoruz.Yağlı,lekeli,kızarmaya aday ciltlere bu iki bitkinin bileşimi ,hafif bir antideptik ve nemlendirici olarak kullanmalarını tavsiye ediyorum.

YAĞLI CİLT İÇİN:1 dilim ezilmiş kavun,1 tatlı kaşığı bal,1 yumurta akı,1 çay kaşığı elma sirkesiMalzemeleri birbirine karıştırın.ve cilde uygulayın.15 dakika sonra cildi yıkayın.

GÖZENEKLERİ GENİŞLEMİŞ CİLTLER İÇİN:3 Çorba kaşığı salatalık suyu,12 çorba kaşığı mürver çiçeği suyu,2 çorba kaşığı gülsuyu

2 çorba kaşığı mürver çiçeği ,1,5 su bardak suda hafif ateşte kaynatılıp süzülür.Tüm malzeme karıştırılır.kullanılmak üzere bir şişeye konur.

CİLDİ TEMİZLEMEK VE YUMŞATMAK İÇİN:2 veya 3 adet olgun üzüm(çekirdeği çıkarılmış)
Üzümü ikiye bölerek temizlenmiş cilde sürünüz.Üzüm suyu kurudukça işlem tekrarlanır.Birkaç kat sürüldükten sonra kuruyan yüz yıkanır.İyi bir sonuç almak için 1 hafta süreyle bu işlem tekrarlanır.

GEVŞEK CİLTLER İÇİN: 2-3 Adet kiraz,papatya losyonu

Çekirdeği çıkarılmış kiraz ikiye bölünüp yüze ve boyuna sürülür.Yüz kurudukça işlem 2-3 kez tekrarlanır.15-20 dakika sonra cilt papatya losyonu ile yıkanır.

KIRIŞIKLIKLAR İÇİN: 1 Küçük salatalık,1 adet yumurta akı,1 tatlı kaşığı krema

Yumurta akı kabartılıp krema ile karıştırılır.Salatalığın suyu çıkarılıp karışıma ilave edilir.(karışım çok sulu olmamalı) maske temizlenmiş yüze uygulanır.20 dakika sonra yüz ılık maden suyu ile yıkanır.

BESLEYİCİ MASKE: 1 Yemek kaşığı tahin,1 çay kaşığı greyfurt suyu

Malzemeleri birbirine karıştırın.ve cilde uygulayın.10 dakika sonra cildi yıkayın.

BESLEYİCİ MASKE:
Yarım olgunlaşmış muz püresi,3 çorba kaşığı limonsuyu,1 çay kaşığı bal karıştırılır.20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

BESLEYİCİ MASKE: Muz,havuç suyu,süt tozu

Bütün malzemeleri birbirine karıştırın.Cildinize sürün..15 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayınız.

KURU CİLT İÇİN:Çeyrek muz püresi,1 tatlı kaşığı badem unu,1 tatlı kaşığı süt

Malzemeler karıştırılır.ve cilde uygulanır.15 dakika ciltte bekletilir.cilt ılık su ile yıkanır.

TEMİZLEYİCİ VE BESLEYİCİ:1 havuç suyu,1 çay kaşığı maya,1 tatlı kaşığı krema
Malzemeleri karıştırın.ve cilde uygulayın.10 dakika beklettikten sonra cildi ılık su ile yıkayın.

AKNELİ CİLT İÇİN:
1yumurta akı,12 damla limon suyu,1 çay kaşığı nişasta,1 çay kaşığı mısır unu

Malzemeleri karıştırıp ,cilde uygulayın.10 dakika sonra cildi ılık su ile yıkayınız.

LEKELER İÇİN:1 Patates,yarım çay bardağı pirinç,1-2 damla limon suyu,1 yemek kaşığı nişasta

Patatesler rendelenir,pirinç haşlanır.İkisi birbirine karıştırılır.nişasta ve 1-2 damla limon suyu,az miktar su eklenir karıştırılır.ılık olarak yüze tatbik edilir.15 dakika bekletildikten sonra cilt yıkanır.

YORGUNLUK MASKESİ:2-3 Tane fasulye,1 çay kaşığı bal,13 damla zeytinyağı,3 damla papatya yağı

Fasulyeler haşlanıp çatalla ezilir.zeytin yağı ve badem yağı,bal ilave edilir.Ilık olarak yüze sürülür.20 dakika bekledikten sonra önce ılık ,sonra soğuk su ile cilt yıkanır.

CİLTTEKİ HER TÜRLÜ LEKE VE YAZIN ÇIKAN ÇİLLER İÇİN; 1 Yumurta akına 15 damla limon suyu ilave edin.temizlenmiş cilde 3- 3 kat sürün.Yumurta akı aynı zamanda ciltteki gözenekleri sıkıştırır.Limon ise leke açıcı özelliğe sahiptir.
GÖZLER ÖZEN İSTER!!
Gözaltında oluşan torbacıklar,şişmeler ve morluklar için kuşburnunu lapa şeklinde pişirin.Küçük steril bir gazlı bezle ped yapıp gözaltına koyup bekletin.
Gelincik çiçeği gözaltı çizgileri için çok faydalıdır.Gelincikleri toplayın ve kurutun.1 çorba kaşığı kadar gelinciğin üzerine 1 kahve fincanı sıcak su döküp bekletin.Soğuyunca sıkarak süzüp çıkarın,ve sabah akşam gözaltlarına sürün.

-Güzellik , bizi mutlu kılan,en sevdiğimiz görüntümüzün bir kombinasyonudur.
DUSAN RADOVİÇ:''Genç olmak çok güzel ama,güzel yaşayabilmek de az bir başarı olmasa gerek'' demiş.Güzelliğimizi korumak,yaşam kalitemizi yükseltmekle mümkün olabilir.Sizleri ARMONİ GÜZELLİK MERKEZİ'NDE DOĞAL BAKIMLARA DAVET EDİYORUZ..

Kış soğuklarında cildin kuruduğu, çatladığı ve yıprandığı, hava kirliliğinin de etkisiyle ciltte lekelenmelerin,hatta siyah noktaların arttığını görürüz. Cildi korumak adına kullanılan temizleyici ve bakım sağlayan ürünler içerdikleri kimyasal katkı maddelerinden dolayı ,uzun vadede ciltte daha büyük tahribata neden olabilirler. Bütçeyi sarsmadan ,pahalı ve kimyasal içerikli ürünlerin alternatifi olarak, cilt temizliği ve bakımı yapmak için bütün aktarlarda bulunan çeşitli bitkisel yağların karışımından aileye özel kremler de yapılabilir. Bu kremler, hem daha doğal olduğu gibi ailenin tüm bireyleri her türlü vücut bakımında kullanabilir. Bitkisel ürünlerle cilt ve vücut bakımı yapabilmeniz için , kış soğuklarında çok etkili olacak bir bakım kreminin hazırlanmasından önce tüm vücut temizliği için önerdiğim bir peeling( ölü hücreleri temizleme yöntemi) uygulanabilir. Doğal ürünlerle cilt bakım yöntemlerine altarnatif olarak:

Bir kaşık mısır ununu bir kaşık yoğurtla iyice karıştırıp, el, yüz ve ayaklarınıza sürün ve bir güzel ovun. Cildiniz temizlenir ve yumuşar. Vücut temizliği için de bu ürün kullanılabilir ancak yine de en iyisi geleneksel banyomuzda vazgeçilmez olan kese yöntemidir.

Gözaltları ve kapakları dahil tüm vücut bakımında kullanabilecek krem şu şekilde hazırlanabilir: Birer tatlı kaşığı lanolin ve balmumu, birer çorba kaşığı kayısı yağı, buğday özü yağı ve badem yağını, bir çay kaşığı portakal yağını benmari usulü (cezveyi başka bir kaptan çıkan buharın üzerinde tutarak) eritin. Karıştırırken içine bir tatlı kaşığı gül suyunu damla damla yedirin. Katılaşıp kıvam aldığında cam bir kavanoza koyun. Tüm malzemeler bir araya geldiğinde cildi canlandıran, çatlakları tedavi eden, kırışıklıkları açan koruyucu özelliği çok fazla bir bakım kremi ortaya çıkıyor. İçine uzun süre durabilmesi için katkı maddesi konulmadığından kremin az miktarda yapılması gerekiyor. Buğday özü yağı lekeleri açar. Kayısı yağı hücre canlandırır, cildi besler. Badem yağı yumuşatıcı, kırışık açıcıdır. Portakal yağı, hücre canlandırır, temizler, kan dolaşımını sağlar. Lanolin suyu kolayca kendine çeker. Balmumu, kırışık açar, kreme yoğunluk verir.

YÜZÜNÜZE MASKE YAPIN

Akşamları bakım kremi sürmeden önce cilt güzelce temizlenmelidir. Bunun için salatalık sütlü bir tonik yapabilirsiniz. Küçük bir salatalığı rendeleyip suyunu sıkın. İçine aynı miktarda süt katın. Bu karışımla pamuk kullanarak cildinizi silin. Arkasından gülsuyu ve kekikle yapılan bir tonik ile cildinizi iyice temizleyin. Bir çorba kaşığı kekiği bir su bardağı sıcak su ile demleyip soğuduktan sonra süzün. İçine, yağlı cilt için aynı miktarda, karma ve kuru cilt için iki katı gül suyu koyun. Antiseptik olan kekik ciltteki mikropları kırar, cildi temizler, canlandırır ve gözenekleri sıkıştırır. Bakım kremini sürerken yukarı doğru hareketlerle yüzünüze ve göz çevrenize parmak uçlarınızla masaj yapın. Masaj, kırışıklıkları açar ve yaşlılık etkilerini geciktirir.

YAĞ KARIŞIMI İLE CİLT BAKIMI

Kış aylarında, kuruyan, kırılan, çabuk kirlenen saçlar için de bir bakım formülü olan,şu önerim ise;

200'er gr.zeytinyağı (çok kaliteli, içmelik denilen) veya daha az asitli olan susam yağı ve çörekotu yağının içine, 30'ar gr. defne yağı ve portakal yağı katıp şişeyi çalkalayın. Banyodan iki saat önce saç diplerine sürüp sıcak suda ıslatılmış bir havluya sarın. Portakal yağı, yağlı saçlara iyi gelir. Saçınız kuru ise onun yerine kayısı yağı kullanın. Bu uygulamayı haftada bir kere yapabilirsiniz. Aynı karışımın içine B ve E vitaminleri içeren ampul iğneler de kırarsanız, yağlarla birlikte bakım kalitesi artar. Eğer hücreler ölmediyse, genetik değilse, bakımsızlıktan dolayı dökülen saçları da yeniden canlandırır. Yağların temizliği zor olduğu için 4-5 kez yıkamak gerekebilir. Bu arada saç tekrar yıpranır. Bunun önüne geçmek için karışımın içine bir yumurta kırabilirsiniz. Yumurtanın beyazı gözenekleri sıkıştırır. Sarısı da içerdiği vitaminlerin yanında saçı yıkarken köpürtür ve temizliğini kolaylaştırır. İkiye ayrılan, kırılan, kenar etleri kalkan tırnakların bakımı için de zeytinyağı ve limon karışımı kullanılabilir. Bunları bir fincanda karıştırıp her akşam beş dakika parmak uçlarınızı içine batırın. Elinizi yıkamadan önce iki saat bekleyin. Bir süre sonra iyileşmeyi fark edeceksiniz.


  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Şu an okunanlar

.

Şule Karabağ dan cilt güzelliği

CİLT SOLUK ALAN, YAŞAYAN BİR ORGANDIR.. AÇMIDIR,TOKMUDUR ,SUSUZMUDUR? CİLDİN GEREKSİNİMLERİNİ İYİ BİLMEK GEREKİR. CİLDİNİZİ TANIYIN VE SEVİN! BUGÜN VE YARIN,DAİMA BAKIMLI...

.

Massimo Dutti İlkbahar Yaz 2012 Arizona Muse

Massimo Dutti İlkbahar Yaz 2012 Arizona Muse çekimlerini yönetmen Hunter &Gatti tarafından gerçekleştirilmiş. Siyah beyaz görüntülerden doğa ile birlikte gerçekten çekici...

.

Erkekler neden erken ölür

Bilim adamları erkeklerin genellikle kadınlardan önce ölmesini ilginç bir nedene bağladı İNGİLİZ Cambridge Üniversitesi nde yapılan araştırmaya göre, erkeklerin erken ölüm nedeni...

.

Penti 2009 Kış

Dünya kadın çorabı trendlerini izleyen, dünya markaları ile birlikte çorap modasını aynı anda tüketicisine sunan Penti, kadını içten fethediyor. Renk renk, desen desen çorapların...

.

Doğal makyaj teknikeri

Yüz ve göz şeklinize göre makyaj yaparak daha çekici ve daha alımlı bir görüntü sergilemek elinizde, tabii doğallığınız kaybetmeden. Öncelikle cildinizi size uygun temizleyici ile...

Şule Karabağ dan cilt güzelliği

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Şule Karabağ dan cilt güzelliği